Herb Pharma naturterapi

Det är så roligt att kunna berätta att Herb Pharma är godkända av Försäkringskassan som anordnare för Arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd – ett erkännande på statlig nivå som vi är väldigt glada för! Som Herb Pharma Naturterapeut är jag en av dem som är godkänd terapeut att arbeta med rehabiliteringsstödet.

Det jag använder mig av för att behandla dessa tillstånd är högteknologisk akupunktur, öronakupunktur, blodanalys, örter och massage i mina behandlingar. Beroende på patientens problem kombinerar jag de olika behandlingsformerna för att nå bästa behandlingsresultat.

Behandlingarna hjälper till att sätta igång de självläkande processerna i patientens kropp.

Ett första hälsobesök är starten på en hälsoresa och det innefattar avläsning av akupunktursystemet, behandling med ljusakupunktur och öronakupunktur, blodanalys och ev annan behandling efter behov.

Återbesök med uppföljning, ljusakupunktur, öronakupunktur och ev annan behandling efter behov.

Jag behandlar ej barn under 8 år, gravida eller personer med pacemaker.

Arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd

 • Stödet kan användas för att förebygga sjukfrånvaro och att underlätta för sjukskrivna att komma tillbaka i arbete. Arbetsgivare kan få bidrag för att utreda, planera, initiera, genomföra och följa upp arbetsplatsinriktade insatser.
 • Stödet ska ges av en anordnare som är godkänd av Försäkringskassan, vilket Herb Pharma nu är.
 • Mer information hittar du på Försäkringskassans hemsida klicka här.
 • Vill du veta mer så läs gärna i vår broschyr som du kan ladda hem som pdf.

Jag behandlar

Utbrändhet/stress, Håglöshet/trötthet, Huvudvärk/migrän, Magbesvär, Alla former av värk, Hormonella besvär såsom fertilitet, PMS och klimakteriebesvär, Hudbesvär, Idrottsskador, Artros, Bensår, Pollenallergi

Behandlingar

Bioptron ljusterapi stimulerar cellbildningen och ökar tillförsel av näringsämnen. Det är en ljusterapi som grundar sig på mångårig vetenskap. Det hjälper mot smärta och inflammationer. Det kan även användas vid reumatism och vid nedstämdhet. Polariserat ljus påskyndar läkningen i kroppen med 50 % enligt vetenskapliga undersökningar.

Idag är det känt att den mänskliga organismen omvandlar ljus till elektrokemisk energi, vilket aktiverar en kedja av biokemiska reaktioner i cellerna.

Bioptron ljusterapi behandlar effektivt:

 • Sömnproblem
 • Trötthet
 • Fibromyalgi och övrig smärta
 • Depressioner
 • Utbrändhet
 • Matsmältningsbesvär
 • Eksem
 • Smärtor
 • PMS
 • Jet lag

En ljusterapi behandling tar ca 20 minuter och ger 30 000 lux. I jämförelse ger en riktigt solig sommardag 100 000 lux.

Ljusterapi har inga kända biverkningar. Kontraindikationer vid graviditet, ögonsjukdomar som gråstarr, grönstarr, obekanta hudförändringar, epilepsi, hyperkänslighet fr ljus eller fotoallergi.

ljusterapi

Gua Sha är en manuell medicinsk behandlingsform som använts inom traditionell kinesisk medicin i århundraden. Gua betyder ”gnugga” och sha betyder ”grus”. Jag skrapar på kroppen med en jade-sten för att öka blodcirkulationen i musklerna som hjälper till att föra ut slaggprodukter ur kroppen.

gua_sha

En behandling för öronrelaterade besvär som tinnitus, bihålor, klåda, yrsel, vaxbildning.
Rek även inför dykning/flygning om man smärtar eller besväras av lock känsla i öronen vid tryckförändringar.

Behandling för stelhet, ökad cirkulation, ökad syresättning, värk, inflammatoriska tillstånd som tex artros. Jag kombinerar behandling med högteknologisk akupunktur för bästa resultat. Ditt behov styr behandlingen. Jag använder koppar i hårdplast och silikon.

kopping

Blodanalys är en hälsokontroll på cellnivå. Här kan man se fria radikalskador, läckande tarm, tungmetaller. Man kan även se sammansättningen av våra röda blodkroppar, leverpåverkan, parasiter, candida, mögel och annat som påverkar vår hälsa.

Jag balanserar upp kroppen, ökar frisättningen av kroppens egna endorfiner och morfiner och sätter igång kroppens egen självläkning.
B.la. bra för stress, depression, ångest, beroende, vikt, sömnsvårigheter, oro.
Hjälper mot pollenallergi, bör då startas någon månad innan pollensäsongen startar.

 

Med mät- och behandlingsinstrumentet Qi-power kan vi mäta din energi i dina meridianer, energiflödet i ditt akupunktursystem. Akupunktursystemet är svagt elektrisk, vilket gör att med hjälp av dagens teknik är ditt system mätbar. Behandling sker med infrarött ljus i specifika frekvenser, beroende på vad som behandlas. Ström används i vissa specifika fall. Akupunktursystemet är sammankopplat med dina inre organ. Diverse symtom, kroppsliga som mentala. Exempel på symtom kopplade till obalanser i ditt akupunktursystem kan vara  värk, inflammation, besvär med mage och tarm, värk i axlar nacke, huvudvärk/migrän, hormonella besvär, frusenhet, PMS, sömnsvårigheter, yrsel och flera andra vardagliga krämpor. Känslomässigt kan det bl.a. handla om känslor av sorg, frustation eller brist på glädje.

 

 

Idrottsskada, artros eller ärr behandlas med nålfri högteknologisk akupunktur för att öka cirkulationen och förkorta läkningsprocessen.
Behandlingen påbörjas så snart som möjligt efter den inträffade skadan. Vi rekommenderar 3-5 behandlingar inom 7-10 dagar för bästa resultat.

Lokal smärta/ inflammation
Stukning/vrickning
Sträckning
Lårkaka
Hälsena
Ledbandsskada
Artros
Ärrbehandling

Matintolerans test är ett test för att kunna se om du har en intolerans mot många av våra vanligaste matvaror. T.ex. gluten, vete, durumvete, mjölk, jordgubbar, mandel, ingefära , grapefrukt, lök, vitlök med mera.

Vi rekommenderar örter utifrån vilket behov just du har. Våra örter finns endast hos en utbildad HerbPharma Naturterapeut och i Herb Pharmas webbshop E-terapi, då våra örter endast säljs utifrån vad just du behöver.

Våra örter är tillverkade med GMP standard i Sverige och Norge Herb Pharmas unika sortiment – endast hos din terapeut.