Hälsocoaching med fokus på livet

Kosten och att må bra på både insidan och utsidan

Kost och livsstilsförändring för dig som kanske vill börja äta hälsosammare eller behöver hjälp med att se över och förändra kostvanor för att din kropp ska må bra på insidan och utsidan.
Kanske har du bantat eller provat olika dieter hela ditt liv och nu fungerar ingenting längre. Du kanske har varit sjuk länge, varit utsatt för långvarig stress eller behövt äta mycket mediciner. 
Det finns mycket som kan påverka att det är svårt att tappa vikt om man vill det eller att det är svårt att äta hälsosammare trots att man inte behöver gå ner i vikt. Det viktigaste är inte att vi ska ha en smal kropp eller tappa massa vikt utan en stark och välmående kropp som orkar leva det livet vi vill.
Jag coachar i paleokost/artegen kost även sk kallad antiinflammatorisk kost. Du äter mat 3 ggr om dagen i form av proteiner, fett, grönsaker, rotfrukter, bär och frukt (om man kan äta det utan att trigga sötsug). Du lär dig att förstå hur din kropp fungerar och hur den kan släppa på fett om det behövs.

Oftast är det inte maten i sig som är svår utan själva livet, jag guidar och vägleder dig i din kostomläggning, hur du pratat till dig själv, ser på hinder och fallgropar och fokuserar på ditt mål med förändringarna.

Att göra en förändring som håller handlar mycket om att få kunskap om varför kroppen behöver hjälp och att just titta på din kropp, alla kroppar fungerar olika beroende på bakgrund mm. 
Jag lär dig om hur tarmen fungerar, dina mättnadshormoner och din ämnesomsättning mm. Hur behöver vi äta och leva för att kroppen ska släppa på övervikt och må bättre, lär oss om dopamin och serotonin signalsubstanser som kan vara boven till att vi tröstäter.
 Jag hjälper och stöttar dig på vägen.

mat